Tuesday, January 20, 2009

DuniA BarU, ResolusI BarU, Ap221 di FSPU

assalamualaikum kat korg semua, 1stly ak nak ucapkan selamat tahun baru hijrah dan masihi. setelah agak lame menyepikan diri kat fs kami, dan kat blog ni gak, akhirnye aku muncul lagi ngan karya ak yang baru. kali ni, ak just nak ckp pasal budak2 uitm je dulu. sebab, yela kan, kitorg ni baru je masuk uitm, mestilah nak heboh2 kan cerite n experience kitorg kat sini. pergh...mase memule masuk dulu memang blank gile... mane x nye, ade ke patut office fakulti kitorg suruh kitorg masuk part 1 dulu. rase mcm x semangat nak blaja. ak kat klas memang tido la. mane x nye, blaja bende yg kitorg dh blaja dulu mase kat diploma tahun 1 sem 1. buat line and notation balik, ak ngan kamil n zul memang x buat la. x de kerje ak nak buat bende yg mensia2 kan tuh. so, kitorg ade la dlm 2 minggu duk kat part 1 x buat ape. nak blaja mende, bende dh blaja dh semue. kene tunggu maklumat dr KP (ketue program) bg kelulusan utk kitorg masuk part 5 je (tahun 3). pastu ade la satu kelas tu, kelas part 1 la, kelas landuse, kelas yg kitorg dh blaja kan, so x semangat la nak blaja balik, so kitorg terdtg lewat. x tau lak yg lecturer yang ajar kitorg tu garang tahap gile babi punye, bile kitorg masuk kelas die je, die ngan serte merta halau kitorg kluar. so, nak buat ape lg, blah je la, kelas kite dh blaja, so what the hell, who fuckin care kan.... hahahaha...kamil la kesian, die trauma gile ngan adegan kene halau tuh. makan x lalu, tidor x lena, mandi x basah. so, nak di pendekkan cerite, kitorg berjaye masuk part 5, dugaan jadi budak baru masuk ni banyak, dh la kene buat pengecualian kredit, turun naik ofis, nak jumpe KP. ingat nak jumpe KP senang ke, kene beratur dekat sejam due la gak, bukan ak je yg nak jumpe, senior lain pun nak jumpe gak. pastu ade induksi ngan senior plak, malas gile, rase mcm di perbodohkan pon ade, dari senior part 3 smpai la senior part 8, tu seblom ktorg masuk part 5 la. masuk part 5 lagi satu adegan plak, studio diorg dh start dh, kelas diorg dh start dah, kitorg terhegeh2 nak join in. pastu nak sesuaikan diri ngan keadaan semasa plak. semue assignment kene in full english. even studio pon in english gak. ak ok je, try the best la, kamil n zul pon try the best gak. hari2 bukak kamus, speaking english ngan ak. bukan setakat english je, speaking jepun skali ngan ak. kitorg amik jepun sebagai bahase ketige. kitorg nye site kat kota bharu, studiop memang kene pulun la, banyak individual work seh, grouping pon ade la gak. ak atleast ok gak la, dh dpt menyesuaikan diri ngan bebudak uitm nih, kamil n zul, masih mencube lagi. proses asimilasi ni mengambil mase skit. pastu, utk studio, ak jadi ketue sektor untuk buat survey kat site. pastu studio master kitorg masuk tadi, progress work memang slow gak la stu studio, semue org kene bambu ngan die. ketue studio, ketue sektor kene panggil kedepan, memang kene bambu habis la. cuak gak. tapi ak steady cool je. buat sehabis baik. dh la studio banyak bende nak buat, pastu nak buat assignment plak lagi. assignment yg dh tertinggal lagi nak buat. siot tol... tapi ak cube sehabis baik nih, maklumla, nak dpt dekan sem nih. ak punye goal ialah nak cube menjadi best student kat bat ch ak. ak harap la. x salah untuk mempunyai impian. oh ye, sorry la, ak x dpt nak post gambar la, gambar ade, tp kat phone ake, blom sempat transfer lagi. nanti bile free ak update blog ak ngan post gmbr kitorg kat FSPU nih. ape2 pon, baik budak uitm ke, utm ke upm ke yg dh keje ke, KAMI tetap KAMI. stay in touch and keep kami friendly.

1 comment:

mizz_senyum said...

Be The Best.. aku dgr skg ni ren da jadi ketua.. wah.. bagus2... good luck utk smua...